Bevægelseskommunikation – en metode til personlig afvikling gennem kroppen. Bevægelseskommunikation står for en metode, der gennem dans, drama, leg og reflektion vækker deltagerens kropsoplevelse, kropsbevidsthed og kropsudtryk.

Bevægelseskommunikation er
“en rejse i grænselandet,
en opdagelsesrejse i dig selv
en forvandlingsrejse som frigør nye energier
som du ikke drømte at du havde
en bryllupsrejse med glæden over dig selv
som var druknet i sorgen over din krops utilstrækkelighed
en grupperejse som gør dig i stand til at føle glæde og berigelse
i stedet for skinsyge over andres formåen
en studierejse som lærer dig at acceptere det du ikke kan
hvis der overhovedet er noget du ikke kan.”
(Peter Jensen, journalist, tidligere deltager på uddannelsen)

Bevægelseskommunikation er en kreativ kropslig proces, der stimulerer personlig forvandling og fælleskabet. Metoden bygger på den forudsætning, at virkelig forvandling kun sker i grænsesøgende undringsvisning.

Bevægelseskommunikation er oplevelsesorienteret, hvor deltageren kommer i kontakt med sine følelser og sansninger og den erkendelse, som ligger i dem. Undringsvisningen tager udgangspunkt i det, der sker her og nu, skaber lege, øvelser og eksperimenter der stimulerer deltagerens kropslighed-følsomhed-fornemmelse-tanker. Gennem refleksion på oplevelsen af aktiviteten initieres forvandlingen og dannelsen.

Bevægelseskommunikation er inspireret af andre bevægelseskulturer, så som capoeira, cubansk dans, Labans bevægelseslære og gestaltterapi.

Bevægelseskommunikation er et fagområde, der indeholder momenter fra:                              * dans, som f.eks. fridans, kampdans, pardans
* drama, som f.eks. dramapædagogik, teatersport, forumteater
* idræt, som f.eks. afspænding, leg, kropsbevidsthed
* terapi, som f.eks. danseterapi, bevægelsesterapi, NLP

Bevægelseskommunikation giver dig mulighed at udtrykke dine fantasier og drømme, dine følelser og tanker. Gennem legerne, øvelserne og eksperimenterne i bevægelseskommunikation får du mulighed at forvandles i fællesskabet. Du får fat på mere af dig selv, du får mulighed at give mere af dig selv og du oplever verden som mulig og fri.

Pædagogikken i bevægelseskommunikation bygger på forførelsens-, forrykkelsens- og glemselens pædagogik. Underviseren er en animatør.

DSC_0165thomas stå